« Terug naar overzicht

Palmblad, (VERKOCHT) blad en stam, foto op dibond, formaat 40 x 60 cm, zwart/wit

Verhuurd

Dit kunstwerk is helaas al verhuurd. Wilt u dit kunstwerk toch huren, dan kan dit nadat de vorige huurtermijn is afgelopen. Wilt u dan een reservering maken, dan kunt u het beste dat per email aan ons doorgeven.

Huurprijs per 3 mnd


  € 18,00

Lein Kaland

De gatenplant (Monstera deliciosa) is een plant uit de aronskelkfamilie (Araceae). Het is een kruipende klimplant, die van nature voorkomt in de tropische regenwouden van zuidelijk Mexico tot in Panama.

De plant heeft een dikke stengel, die tot 20 m lang kan worden. De plant bezit grote, glanzende, leerachtige, 25-90 x 25-75 cm grote bladeren. Jonge planten hebben kleinere bladeren zonder lobben en gaten, maar oudere planten hebben wel gelobde bladeren met gaten. De vrucht van de gatenplant is tot 25 cm lang en 3–4 cm breed en lijkt op een groen paardenoor met daarin een maïskolf met zeskantige schubben. Als de plant voor het eerst bloeit bevatten de vruchten zoveel oxaalzuur, dat ze giftig zijn en direct pijnlijke blaarvorming, irritatie, zwellingen en jeuk aan de slijmvliezen en stemverlies kunnen veroorzaken. Het duurt een jaar voordat de vruchten rijp zijn en het veilig is om de vruchten te consumeren.

De foto is ook te koop op 40 x 60 cm op Dibond met ophangsysteem voor € 480,-